Lervik IF - Siste 10 år og framover

Postet av Lervik Idrettsforening den 18. Jun 2021

Bakgrunn

Det har vært en rivende utvikling i Lervik de siste årene - spesielt på anlegssiden. Vår daglige leder Thor Martin har satt sammen en oppsummering som vi tenkte mange kunne være interessert i..

Når Fredrikstad Kommune i 2010 godkjente våre planer om å utvikle vårt forslag til et nytt Idrettsanlegg på Manstad ved siden av idrettshallen og mellom barnehage og 2 skoler, og de samtidig vedtok at vi fikk omgjort vårt gamle anlegg på Fjærå til boligtomter fikk vi betalt etter 10 års planlegging og mye tålmodighet.

Våre første planer gikk ut på at vi skulle bygge et nytt klubbhus og 2 fotballbaner, men etter hvert som årene har gått har vi justert noe på disse planene, vi har tenkt at Lervik IF skal være et aktivitetssenter for alle - ikke bare de som driver organisert idrett, for det er veldig mange som dessverre som faller utenfor og vi mener at vi kan være med å påvirke det både med aktivitetsarenaer og ikke minst sosialt samvær. 


Hva har vi gjort siden 2010

2011 bygde vi i samarbeid med Fredrikstad Kommune en kunstgressbane på samme som andre klubber i Fredrikstad.

2012 startet byggingen av vårt nye klubbhus og våren 2013 flyttet vi inn i det flotte huset med garderober, kjøkken og et flott klubbrom, huset er på 600 kvm over 2 etasjer.

2014 oppdaget vi allerede at vi hadde for liten lagerplass for idrettsutstyr og satte opp et tilbygg for dette.

2016 tenkte vi at når vi hadde hus og utstyr på plass så måtte vi få bygd en kiosk i forbindelse med klubbhuset.

2017 da følte vi at nå hadde vi tatt vare på det som gjaldt for den organiserte idretten og tenkte at vi måtte utvikle anlegget med arenaer for alle barn / unge i vårt nærområde, da bygde vi et Parkour anlegg som vi ser benyttes flittig av alle både på dag og kveldstid.

2019 så fikk vi en forespørsel fra Manstad Skole om å være med på en investering i en motorikkbane for de yngste barna, Dette ble et samarbeid mellom Manstad Skole, Manstad Lokalsamfunn, Gaustad Ungdomsskole og Lervik IF og høsten 2019 så var denne banen klar.

2021 Etter hvert som årene har gått har vi sett at vi skulle gjerne hatt litt mer plass for den aktive delen og vi startet da prosessen men å få bygd en kunstgressbane til og den står nå i skrivende stund klar til bruk, samtidig med denne banen inngikk vi et samarbeid med Manstad Lokalsamfunn, Manstad skole, Vestbygda Ungdomsskole og Lervik IF om å bygge en BMX / Pumptrack bane og den er også klar til bruk og det ble et veldig populært anlegg.

Når foreldre er å se på fotballkamper så må de som regel stå på sidelinjen inne på banen eller på utsiden, men vi har nå børstet støv av en ide for noen år tilbake om å bygge en tribune, og vi er nå i gang med denne, den blir bygd som en pyramide mellom våre 2 baner og med redskapsboder under, den vil romme vel 200 personer.

Vi har gjennom salget av vårt gamle anlegg og diverse søknader som Tippemidler, moms kompensasjon, midler fra stiftelser, lokalsamfunnsmidler og annen støtte fra sponsorer investert nærmere 20 millioner kroner og da har vi ikke tatt med den dugnadsinnsatsen som er utført i disse årene og den er vanskelig å prissette.


Hva gjør vi fremover

Vi har satt opp en plan for de neste 3 årene med noen nye prosjekter og det er følgende.

  • Beach Håndballbane mellom svømmehallen og kunstgressbanen.
  • Legge kunstgress på en asfaltert håndballbane inne i skolegården til Vestbygda ungdomsskole, dette er et samarbeid med Fredrikstad Kommune.
  • Storskjerm i Gaustadhallen der lagene kan bli presentert, sponsorer kan få markedsført seg med logoer og eventuelt annet under Lervik IFs arrangementer.
  • På den tomten som Lervik IF leier av Fredrikstad Kommune har vi fått godkjennelse av Fredrikstad kommunen og Viken fylke om å fremleie en del av tomten til et fremtidig Helsehus / treningssenter, dette er fortsatt på tegne brettet men vi har stor tro på at dette vil komme plass i nær fremtid. 

Vi som klubb er veldig stolte av det vi har fått til de siste årene, og det viser seg at hvis man har planer / vyer og ikke minst tålmodighet men arbeider målbevisst mot myndigheter, stiftelser og ikke minst gode sponsorer som er gode på å støtte oss så er det meste mulig å få til.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.